Jump to content




Photo

Vray 1.1


  • This topic is locked This topic is locked
32 replies to this topic

#1 dhpdigital

dhpdigital
  • Regular Member
  • 1,304 posts
  • C4D Version:13 Broadcast
  • Location: London

Posted 17 November 2008 - 05:59 AM

Anybody here playing with the new Vray 1.1 yet? BRDF materials look interesting. I'll install once my rendering's finished.

#2 colibert

colibert
  • Regular Member
  • 2,836 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: london

Posted 17 November 2008 - 06:03 AM

mine wont install, theres a few problems i think with the installer for osx although a few PC problems cropping up also....they are working on it.
75 new features in it! some of the images and examples look awesome!

that renders never going to finish anyway.
My Website - If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever.

#3 colibert

colibert
  • Regular Member
  • 2,836 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: london

Posted 17 November 2008 - 06:14 AM

all sorted, theres a way around it, im up and running!!!!

Now if someone would just re write the script for fit deformer to object il never need to use R10.5 again!

Edited by colibert, 17 November 2008 - 06:15 AM.

My Website - If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever.

#4 colibert

colibert
  • Regular Member
  • 2,836 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: london

Posted 17 November 2008 - 06:19 AM

yeah all new material stuff is the nuts!!

Nice little SSS test scene, rendered in 49 seconds

Edited by colibert, 17 November 2008 - 06:33 AM.

My Website - If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever.

#5 RichArt

RichArt

    Cafe Star

  • Regular Member
  • 8,293 posts
  • C4D Version:15 Studio
  • Location: Netherlands

Posted 17 November 2008 - 12:56 PM

I installed my copy this evening. wow works really great.
I love the VrayProxy.. I now cam make a whole forest from 1 tree with the amount of ram from 1 tree. :):):):)

Peace,
Rich_Art. [img]http://www.c4dcafe.com/ipb/public/style_emoticons/default/wink.gif[/img]

PS: I did not had any problems installing it. WinXP and R11.
C4DLounge.eu our Dutch/Belgium C4D forum

#6 paulselhi

paulselhi

    "He should be hung" I think he is Your Majesty

  • Regular Member
  • 4,638 posts
  • C4D Version:15 Studio
  • Location: London England

Posted 17 November 2008 - 06:46 PM

can you give me a quick step by step on how to use the vray proxy with mutiple trees

#7 colibert

colibert
  • Regular Member
  • 2,836 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: london

Posted 18 November 2008 - 01:17 AM

HERE
Tong has made one
My Website - If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever.

#8 paulselhi

paulselhi

    "He should be hung" I think he is Your Majesty

  • Regular Member
  • 4,638 posts
  • C4D Version:15 Studio
  • Location: London England

Posted 18 November 2008 - 01:20 AM

i thank you

#9 colibert

colibert
  • Regular Member
  • 2,836 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: london

Posted 18 November 2008 - 01:24 AM

have fun! looks cool
My Website - If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever.

#10 jamesinsincity

jamesinsincity

    JamesInVegas

  • Regular Member
  • 1,639 posts
  • C4D Version:15 Studio
  • Location: Las Vegas, NV USA

Posted 18 November 2008 - 01:33 AM

Can I ask a naive question? Where are you getting the trees?

Jim

#11 colibert

colibert
  • Regular Member
  • 2,836 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: london

Posted 18 November 2008 - 01:38 AM

anywhere....turbosquid has some free ones
My Website - If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever.

#12 RichArt

RichArt

    Cafe Star

  • Regular Member
  • 8,293 posts
  • C4D Version:15 Studio
  • Location: Netherlands

Posted 18 November 2008 - 04:45 AM

Wow I'm to late I guess..... :)

Peace,
Rich_Art. [img]http://www.c4dcafe.com/ipb/public/style_emoticons/default/wink.gif[/img]
C4DLounge.eu our Dutch/Belgium C4D forum

#13 dhpdigital

dhpdigital
  • Regular Member
  • 1,304 posts
  • C4D Version:13 Broadcast
  • Location: London

Posted 18 November 2008 - 04:47 AM

Object buffer and much improved compositing tag options at last :) The material library is amazing too. I think 1.1 has been worth the wait. [img]http://www.c4dcafe.com/ipb/public/style_emoticons/default/thisrocks.gif[/img]
PS. Hope I don't crash my machine [img]http://www.c4dcafe.com/ipb/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif[/img]

#14 colibert

colibert
  • Regular Member
  • 2,836 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: london

Posted 18 November 2008 - 05:04 AM

yep, have you checked out the wood and concrete textures? some of them are awesome! Object buffer well handy now!

If you going to test out vray aswell as rendering your ice id go careful unless you have bucket loads of ram and running 64 bit, i managed to get my ram usage up to 6 gig yesterday, it will bomb if you dont have enough!!

Edited by colibert, 18 November 2008 - 05:05 AM.

My Website - If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever.

#15 Rusty

Rusty
  • Regular Member
  • 437 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: Devon, England!

Posted 18 November 2008 - 05:18 AM

I dont own vray but since the new AR module came out everyone has been saying how close AR and VRAY have got in terms of what results they give, would you say this has moved them apart again leaveing AR trailing?

Rusty
Rusty

#16 Damsel

Damsel
  • Regular Member
  • 2,132 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: USA Florida

Posted 20 November 2008 - 06:15 PM

I got mine installed today and it looks like it's going to be fun diving into it. Lots of new features!
I was born with nothing, I still have most of it.

#17 microdot

microdot
  • Regular Member
  • 145 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: Brooklyn, NY

Posted 21 November 2008 - 07:21 AM

I installed it in osx, but it wont render in the viewport, nothing happens.
Anyone else have t his problem?

Macbook Pro intel
OSX 10.4.11
C4d v10.5

#18 Cyclad

Cyclad

    3d ninja

  • Regular Member
  • 958 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: Trinidad

Posted 21 November 2008 - 07:36 AM

question about the proxies. Do they really save ram? or are they just a referencing system like Xrefs? I know they would save ram on display but what about the rendering and does it also save rendering time?

#19 microdot

microdot
  • Regular Member
  • 145 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: Brooklyn, NY

Posted 21 November 2008 - 07:42 AM

HI,

yeah, its a demo project, and everything installed fine, no errors.
I'll check out the forums. I've used vray a lil on PC, and I hope its stable on OSX, since thats what I use most.

Thanks.

#20 colibert

colibert
  • Regular Member
  • 2,836 posts
  • C4D Version:12 (or older)
  • Location: london

Posted 21 November 2008 - 07:48 AM

cant remember what there is but there is something to switch off or on with some of the files, to work with 10.5
its not all of them, maybe try another one
My Website - If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users