Jump to content

Recommended Posts

Hi everyone,

 

Lately I'm getting PC freezes of 10-15s when opening and closing latest version of C4D studio (R19.053). One time when closing c4d, the PC froze completely and had to be reset.

 

Anyone else experiencing this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there

well, you can try few things. Installing fresh clean installation of graphics driver or deleting Preference folder or even try to reinstall whole Cinema 4D. Just make sure when you deleting preference folder to save your custom layouts or plugins or shortcuts, because they will be deleted. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Topic Author
  • Just tried opening the same c4d files with R18.057, works perfectly, so might be R19 issue?

     

    Also in R19.053 I'm getting weird rendering time instabilities with octane, a simple scene with one object rotating, and the frame render times jumping from 1 second to 30 seconds to 55 seconds every other frame, also freezing the PC in the process. Again, this doesn't happen with R18.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • I've returned to this problem, only now its a bit different. While rendering with octane, it renders normally until it stops at some frame (varies depending on scene), calculates the frame for a long time, and when I'm trying to stop the render, c4d freezes. Deleting preference folder didn't work. This happens with extremely simple scenes and early in the sequence (frame 40, sometimes frame 90, sometimes can't render even 3 frames without freeze). Really need help with this one as its impossible to work with r19 like this. Thanks!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    I am sorry to hear that. But I doubt I can tell you a fast fix. If this occurs so often, then this might be a bigger issue. The question would be on which side, I doubt its Cinema 4D alone. 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Did you tried test scene file with native c4d renderer? Try temporarily remove Octane from plugins folder (or all plugins) to check if issues are caused by plugins or not. In most cases crashing/freezing is caused by plugins...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • Just realized this is an issue with the latest version of Octane (4.01.1). No such problem with 4.00.

    • Like 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    ×