Jump to content


Sign in to follow this  
joenilec

Spline drawings offset - not at 0

Recommended Posts

joenilec    0

Hi guys any help for a total learner would be appreciated, and apologies if this thread  already exists, I couldn't find it.

 

In my starting out with learning and testing splines, I have found that whether drawing in top, right, or any view my splines are always at a distance in appearance from the 0 coordinates. I have included two examples of each.

 

Anybody know why this would be?

 

Sorry not to give more information at this point, I don't want to overwhelm. If anything is needed to help me out, gimme a shout.

 

Thanks! 

spline offset 1.JPG

spline offset 2.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vizn    55

Well, with the Interface preference 'Create New Object at View Center' unchecked doesn't seem to have an effect in this case, so I believe this is just the default behavior of freehand splines in C4D. You can either move the axis point manually (L)..spline and vertex snaps are useful here.. or you can use the Axis Center tool (Mesh menu). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
joenilec    0
  • Topic Author
  • Thank you so much Vizn; this has helped me work around this, and both of your suggestions have opened avenues for learning; cheers man!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    Sign in to follow this  

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    ×