Jump to content

Sign in to follow this  
Pucette

Subdivision surface not quite smooth!

Recommended Posts

All of a sudden, subdivision surface is giving me some funny pixelated, not smooth surfaces. Never seen this before. Can't find out why.

Screen Shot 2018-11-07 at 9.43.13 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like you are missing a Phong tag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea, probably like Fritz said, or its set to low angle value. Another reason for this could also be broken Phong Edges. To fix them, simply go to Edge mode, select broken edges, right click on your mouse and on the bottom you will find Unbreak Phong Shading.


| MAXON Quality Assurance | 3D Artist | C4D Cafe Manager | Gamer in Heart/PS4 ID: SIgor420 |:compEnjoy:

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Topic Author
  • Tried it, but did not fix it!  When I select broken phong edges, nothing is selected. So I'm not sure there are broken phong edges. How do you add a phong tag?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • I added the Phong tag and it solved the problem.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    Sign in to follow this  

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    Latest Topics

    Latest Comments

    ×
    ×
    • Create New...