Jump to content


Recommended Posts

Hello,

I am experiencing a lag from my Skin Deformer. I am using Cinema 4D's Character Object along with some custom face joints/controls.

 

Skin_Lag.thumb.gif.cbef1369575609c2dae688876071275e.gif


As you can see in the above image, the joints and controls are one frame ahead of the Skin. Some notes on the Priorities:

  • The joints are rigged with an IK Spline tag that has its Priority set to Generators 0
  • The Skin is at the top of the Object Manager and its priority is set to Generators -1 (see image, below)

 

Skin.thumb.PNG.ca25adf157c8305758770f5f5ac53c56.PNG

 

Can anyone please help me to get the joints and the skin in sync?

 

Thank you!

 

 

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, set the xpresso tags back to expression 0 and the ik tags to generator -1 then everything works... for now... until you throw another component into the mix ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

with the ik tag set to generators -1 the lip controllers now have a lag when you move them individually... with the ik-tags set to -2 this also get fixed.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Topic Author
  • 2 minutes ago, everfresh said:

    ok, set the xpresso tags back to expression 0 and the ik tags to generator -1 then everything works... for now... until you throw another component into the mix ;)

    THANK YOU, everfresh! I really need to learn more about priorities. I found this video that I'm going to watch right now before doing any more rigging:

     

    Thank you, again!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    yeah i read up on this topic several times and i believe i watched this tutorial once, too.... but still priorities are a mystery to me... i mostly just go by trial and error to be honest... after a while you get a "feel" for it, more guts than brains :D

     

    • Like 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    thing is, with a simple setup it's all pretty logical and clearly laid out for a human brain. but as rigs get more and more complex, i refuse to believe that there's anyone out there who can still overlook all the hundreds of dependencies of all the tags in a rig and knows by just thinking about it which numbers to put on what tag. like i said, after a while you just get a feel for it, i mostly can't explain why this now works from a logical standpoint ...

     

     

    • Like 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • I agree about the difficult logic...for me, I was thinking that if the Skin Object was handled before the other Generators, that would fix its lag. But clearly it was more a complex relationship than that.

     

    Is this specific to Cinema 4D? I don't think I've encountered these issues with Maya.

     

    I pray that Cinema 4D hardware-accelerates its viewport as Maya has done so things can be computed in parallel.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    ×