Jump to content
Sign in to follow this  
MaxEnrik

Collision - Not working with Cloner

Recommended Posts

Hello!

 

Collision not works properly with Cloner, am I missing something?

image.thumb.png.af5328008719f9e7289fc9a36f11e205.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

That should be working, although the connect is unnecessary. It is working for me, and the only difference is that I have the cloner in the Collider Sources for the deformer and my dynamics tag is on the cloner.

 

2135535658_clonercollision.thumb.jpg.0d1c226a29ce0112fd2e125226ccfc33.jpg   

 

393149336_clonercollision2.jpg.1f02720db939351f5366589e3f1dc2d0.jpg

 

Could you upload your scene file so we can see what else may be different ?

 

CBR

 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Topic Author
  • Thank you for your quick response. ( I really never mind it that it was so quick ) Appreciate that.

    I watched your screenshot it looks good, but there is no Attractor or Turbulance.

    So still no success in my try.

     

    Collision with Cloner.c4d

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    20 minutes ago, MaxEnrik said:

    but there is no Attractor or Turbulence.

     

    No, that's because I am fairly sure neither of those things will be breaking it.

     

    Will check your file.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ok, you have 2 problems in that file. 

     

    1. You are cloning on to the plane - don't do that !! You can't fix something to a plane, AND have it dynamic, which explains the horrible flashing in your scene when you try to do anything.

    2. Dynamics tag on Cloner - Collision mode needs to be 'Moving Mesh', and you need to pass down the tag to Children, and Top level objects.

     

    Fix those things and it should work...

     

    CBR

    • Like 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • Thank you again!

    May I ask your tested cinema 4d project, please?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • Amazing I know where I made a mistakes. Thanks for your great help!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    You're welcome :)

     

    Happy Collisioning...

     

    CBR

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    Sign in to follow this  

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    YOUTUBE CHANNEL:

    ABOUT US:

    C4D Cafe is the largest CINEMA 4D community. We provide facilities for discussion, showcasing and learning our favorite software :) Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and much more. If you need to find solution to your problem or otherwise ask for help, Cafe is the right place.
    ×
    ×
    • Create New...