Jump to content

  • “Great art picks up where nature ends.”  Marc Chagall 

Sign in to follow this  
weaponofchoi

Delay effector not working

Recommended Posts

Hey there.

 

Have silly C4D problem but I'm pulling my hair out here! Can't get the delay effector to work at all. 

 

I have two ico's (half a sphere - 10 sections) in a Cloner. 1 large ico blends down to a smaller ico with about 20 clones between them. I've created a nice animation on the smaller ico to roate 90 degress every 30 frames or so. The animation and the blend between looks nice but felt it would look much better with a delay effector adding some offset to the movement of each clone.

 

for the life of me I can't get it to work. 

 

I've added the delay effector and made sure its present in the effects field of the cloner. Set Sprint to 100%, 90% etc... Nothing happens to animation. no bouncing of the rotated clones. 

 

What am i missing??? 

 

I've tried keeping it outside the cloner. At the bottom of the cloner group. and finally as a child of the smaller roated ico. Still nothing. 

 

Does the delay effector have some restriction that doesn't allow it to effect blended clones?? 

 

I know I'm going to smack myself when I see your obvious answer. 

 

Also Anyone have experience using GSG Singal to drive parametic animation on blended clones? Should this be baked to keyframes for the effector to work. I've tried both manual keyframes and signal method but neither work.

 

 

Here's my Object Tree,

 

 

-

 

 

 

image001.png

image002.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Topic Author
  • Wait.. I think this might only work on a single keyframed object. Not nested within a cloner set to blend. 

     

    Any thoughts? 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    Sign in to follow this  

    • BLOGS / NEWS & SPECIAL ANNOUNCEMENTS

    About Us

    C4D Cafe is the largest Cinema 4D community. We provide facilities for discussion, showcasing and learning our favourite software.
    Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, watch tutorials directly from our video gallery,  get your own private messenger, post and upload images, manage your profile and much more. If you need to find solution to your problem or otherwise ask for help, C4D Cafe is the right place to be for learning 3D.  :cowboypistol:

    ×
    ×
    • Create New...