Jump to content
C4D Cafe

R21: UV Transform & Move Tools Very Slow


Recommended Posts

Hi,

I downloaded R21 today to try out the new UV Editor enhancements in R21. When I tried using the UV Transform Tool and Move Tool, I experienced very long lag.

 

I also was unable to double-click the UV faces/points to Select Connected. Here's a screen capture:

 

 

My system is:

Windows 10 Pro

Processor: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2680 0 @ 2.70GHz, 2701 Mhz, 8 Core(s), 16 Logical Processor(s)

RAM: 64GB

GPU: 4x NVIDIA GeForce GTX TITAN Black

 

Any ideas what's going wrong? Thank you!

Link to post
8 hours ago, Igor said:

Hi, would you be able to upload a scene file? Its hard to tell like this, thanks!

Sure and thanks for the reply. I didn't know if it had anything to do with my scene assets, so I uploaded them too. Sorry it's such a big file (300MB).

R21 Scene

 

I did notice that a lot of the lag was because my Skin Deformer was enabled. When I disabled it, it was more responsive, however, the move/transform would stop or become erratic after dragging a UV Point around a bit. I also still cannot get consistent results when double-clicking a UV Polygon for "Select Connected."

 

Finally, I experienced a crash when reorganizing my hierarchy after using the BP UV Editor.

Link to post

Ok, finnaly had time to invastigate and this is what I have found!

 

The biggest issue in this scene is a Display Tag on the Bird object you are trying to edit. If you delete Display Tag, its gonna work smothly. Now real question is, why would Display Tag do such thing...Ill keep you updated as soon as I found out. I reported this and we will look into this, thanks for reporting! 🙂

Link to post
9 hours ago, Igor said:

Ok, finnaly had time to invastigate and this is what I have found!

 

The biggest issue in this scene is a Display Tag on the Bird object you are trying to edit. If you delete Display Tag, its gonna work smothly. Now real question is, why would Display Tag do such thing...Ill keep you updated as soon as I found out. I reported this and we will look into this, thanks for reporting! 🙂

 

I'm glad you found the major issue. I am eager to hear what you find about the Display Tag.

 

Thank you @Igor!

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...