Jump to content

Sign in to follow this  
bezo

R21 bugs and strange issues

Recommended Posts

1,  if disabled option "UV Component Highlighting" (UV-Edit layout/Texture view /View/UV Component Highlighting) and in UV polygon mode activate new UV Transform Tool, C4D crash immediatelly. In UV point mode works fine

 

2, if used quick selections with 0,8,9 on numeric keyboard when activated UV Transform Tool, any FIRST action with UI transform tool is not related to selection. Only second click/action revive normal behaviour of UV Transform Tool.

 

3, UV Transform Tool don´t support deformed editing (temporarilly turn off deformed editing option)

 

4, if applied some deformer on polygonal object and option deformed editing is on, UV selections points/polygons remain visible (are overlapped) in perspective view (UV Edit layout). At the same time are visible UV points and polygons...

If disabled applied deformer or disabled deformed editing option, selections are as expected (in UV point mode visible just point selection and in UV polygon mode is visible only UV polygon selection)

 

5, selecting few UV polygons in texture/UV view and applying MaxUV option makes texture/UV view unreadable. This happend because vith every overlapped UV polygon is added highlighting when is mouse pointer over polygon area. with every other polygon is highlighting multiplied and around 5-6 overlapped polygons user not able to make any selection because of pure white color over UV space when mouse moved over UV space area

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Bezo - I'll check these for reproducibility / have a look and see if any of these haven't been reported, and will do so for any where that is the case... Personally I think I've had No  3 before, and suspect no 5 is known, but the others are new to me...

 

CBR

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Topic Author
  • 6, when opened chess game and try to open Edit/Preferences, opened window has broken layout (yes, old good chess:) )

        (for someone who don´t know about I wrote...simply call commander (Shift+C) enter word "chess" and open...)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    33 minutes ago, bezo said:

    when opened chess game and try to open Edit/Preferences, opened window has broken layout

     

    Dammit, and I thought I'd be the only one to actually check CHESS with R21 - and didn't find that bug myself !  

    But actually, believe it or not, this has already been reported !

     

    Cheers dude

     

    CBR

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • 7, online help strange behaviour

        when opened online help with Ctrl+F1 (in my case it´s for command OM/View/Show Custom Icon) and clicked on parent tab, selection jump up about few items. Simply not match cursor position and selection field. in this case it happend all the time.

    Not everytime, but it happend to me also few times in some other cases...(firefox btw)

    (...maybe something with used html component format on parent tab page?)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • 8, option "no scaling" in texture preview size don´t work for uber or node materials. Works only for standard materials.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    15 hours ago, bezo said:

    when opened chess game and try to open Edit/Preferences, opened window has broken layout (yes, old good chess:) )

        (for someone who don´t know about I wrote...simply call commander (Shift+C) enter word "chess" and open...)

    This one is interesting...now the thing is, anything you find in R21 as a bug, its good to check first in R20 to see is it something that was already in or it was new. Very important to know! Also, good practice is to have as less text as possible, otherwise, use video descriptions, going trough lots of text for every bug would not really be efficiant. 

     

    Also, for some bugs, some reproducable steps. Its very important to be able to reproduce bug easly!


    | MAXON Quality Assurance Specialist | 3D Asset Creatior | C4D Cafe Manager | Gamer in Heart | :compEnjoy:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  •  9, scenario UV Edit Layout

        When in UV polygon mode selected some polygons in VIEWPORT and accidentally in Move mode moved with them, viewport is not changed (what is expect), but selected UV polygons are moved in Texture UV view window. While moving with selection, is visible appropriate movement of uv polygons in Texture UV view. 

    (some kind of Deja Vu, working here, result in other window...)

     In R20 is not visible movement, but result is the same, when released mouse button, selection jump to position of last mouse position

     

    10, UV Transform Tool(UVTT later) and undo/redo

       select few uv polygons, enable UVTT, make another selection, enable UVTT, make another selection, enable UVTT...Press undo,undo,undo...redo,redo,redo

      Looks like UVTT  don´t remember multiple selections (or did not actualize itself)

     

    11, UV Transform Tool(UVTT later) and undo/redo 2

       select few polygons (with live selection), enable UVTT and press undo as many times as nothing selected and disabled UVTT.

    .....(when was mode switched to UVTT, everything for viewport was disabled - live selection, M,S,R.)

    If now in viewport create selection (without switching to selection mode, just clicking on polygons and with Shift increase selection, UVTT will automatically cover with own UI only FIRST selected polygon. All other polygons in selection are ignored by UI of  UVTT, but can be moved,scaled as expected with normal behaviour of UVTT, only non-uniform scale is restricted only for first selected (UVTT UI covered ) polygon

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • On 9/16/2019 at 9:23 AM, Igor said:

    This one is interesting...now the thing is, anything you find in R21 as a bug, its good to check first in R20 to see is it something that was already in or it was new. Very important to know! Also, good practice is to have as less text as possible, otherwise, use video descriptions, going trough lots of text for every bug would not really be efficiant. 

     

    Also, for some bugs, some reproducable steps. Its very important to be able to reproduce bug easly!

    ..I will upload videos to Dropbox later

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • 12,"Open In Separated Window" (Remapping/Curve Conture Mode) option don´t work for Spline parameter in these fields filters/modifiers:
     - Channel Convert
     - Mograph Object
     - Particle Object
     - Point Object
     - Spline Object
     - Step
     - Time
     - Variable Object
     - Volume Object
     - Curve
     - Formula
     - Freeze
     - Remap

     

    //updated in Dropbox

    https://www.dropbox.com/sh/fa5bymnwh861v82/AAAU9kjSyPVBebxnphjug05ha?dl=0

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • 13,Spline window (created as in bug 12) is not locked automatically. If it will be locked by user, works normally. If not, behave some strange way. If selected any other object, Spline window works like AM, but display only few of original parameters or only part of some parameters. (solution could be locking automatically if opened by right click on spline/Open in separated window option)

     

    14,Offset parameter (Cloner/honeycomb mode) with rightclick on double arrow will not reset to default value (50) but zero (0)

     

    15,Color remaping in fields in color mode can not be reset to default. With every click on
    Reset to default get other color.

     

    //updated in Dropbox

    https://www.dropbox.com/sh/fa5bymnwh861v82/AAAU9kjSyPVBebxnphjug05ha?dl=0

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    Sign in to follow this  

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    Latest Topics

    Latest Comments

    ×
    ×
    • Create New...