Jump to content
Sign in to follow this  
Pekka Varis

subdivide mess up my UV texture

Recommended Posts

Hello! See the images please..

If I use subdivide command on selected polygons, I get those dirt looking dark errors on the surface of my microscope..

 

These come from the diffuse texture, with corona render. How can I avoid this if I want to subdivide my polys?

 

Pekka

before smoothing.jpg

after smoothing.jpg

Share this post


Link to post

You need to show us the base object wireframe for questions like this - without it we are clueless as to the mesh structure, so can't tell if this is a modelling issue or a texturing one...

 

CBR

Share this post


Link to post
Author of the topic Posted

I photoshopped the dirt away. Solved! So hypernurbs was better.

 

 

solved.jpg

Share this post


Link to post
3 minutes ago, Pekka Varis said:

I photoshopped the dirt away. Solved! So hypernurbs was better.

 

That's at best  a non-sequitur, and if I suspect what is the case truly is, then it is flat out wrong ! 'I bodged it in post' is never going to be the ideal solution 😉

I suspect the moral of this story is actually 'don't use SDS on triangulated meshes', but I can't be sure because I can't see the wires.

 

CBR

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...