Jump to content
Sign in to follow this  
daddycoull

Chain jittering when moving the spline

Recommended Posts

Hi there,

 

I'm animating the splines that control my chains, on their own they move fine when you select the curve of the spline and move it up and down.  The problem occurs when I combine both splines and try and move both curves up and down, one side jitters while the other side is fine.  Kinda annoying is it fixable or do I have to animate them independently?

 

Thanks again.

VNA Chians for C4dcafe.c4d

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't feel qualified to answer this, but do have a sneaking suspicion it will be a priorities thing, so if it is I am posting here in the hope that whoever can tell us what the correct priorities might be and why, I for one would be most grateful, as this is something I have been trying to understand for years, especially in how these priorities work with or are different from the hierarchy / ordering of the Object Manager. I have read the help on this many times, but lack practical examples that demonstrate these things.

 

CBR

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Topic Author
  • 2 minutes ago, Cerbera said:

    I don't feel qualified to answer this, but do have a sneaking suspicion it will be a priorities thing, so if it is I am posting here in the hope that whoever can tell us what the correct priorities might be and why, I for one would be most grateful, as this is something I have been trying to understand for years, especially in how these priorities work with or are different from the hierarchy / ordering of the Object Manager.

     

    CBR

    I managed to do this without issue for the other chain on the VNA (see other thread to video the animation), but for some reason it isn't playing ball with these chains.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • Just now, daddycoull said:

    I managed to do this without issue for the other chain on the VNA (see other thread to video the animation), but for some reason it isn't playing ball with these chains.

    no wait i lied it does the same. Dam.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • Did a quick mock up and it doesn't seem to be jittering / shaking for this set up.  Weird wonder why its happening with my other file?

    c4d chains.c4d

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • 18 hours ago, Cerbera said:

    I don't feel qualified to answer this, but do have a sneaking suspicion it will be a priorities thing, so if it is I am posting here in the hope that whoever can tell us what the correct priorities might be and why, I for one would be most grateful, as this is something I have been trying to understand for years, especially in how these priorities work with or are different from the hierarchy / ordering of the Object Manager. I have read the help on this many times, but lack practical examples that demonstrate these things.

     

    CBR

    I fixed it, in the Cloner change the distribution from Step to Even. 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    Sign in to follow this  

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    ×
    ×
    • Create New...