Jump to content

Sign in to follow this  
epilandrus

Wrong displacement

Recommended Posts

What's going on with this wooden planks wall?

There's no displacement along the vertical lines. But, instead, some weird horizontal distortion...

There is no problem when using bump

I tried using both procedural map (tiles) as well as bitmap

Here's a link to project file:

https://drive.google.com/file/d/1yt7DlhFWKXqKL7Ou0-aqGqjVAHgt5btw/view?usp=sharing

 

Знімок екрана 2020-01-21 о 22.12.48.png

Знімок екрана 2020-01-21 о 22.51.14.png

Знімок екрана 2020-01-21 о 22.51.18.png

Знімок екрана 2020-01-21 о 22.53.37.png

Share this post


Link to post

L4 Subsurface displacement is nothing like enough to displace geometry that has basically zero segmentation, and what it does have is massively uneven (ie long thin polys next to much bigger ones). Displacement wants regular, even square topology to work with, and you don't have any of that. That geo should look like a heavily segmented plane. Do that, and it'll work as expected.

 

CBR

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...