Jump to content

Sign in to follow this  
hotdoggy

Problems with Fog with Transparent Material

Recommended Posts

Hey there, 

 

I have a tunnel of clones which a camera travels through, I want the clones that are closest to the camera to visible rather than being able to see down the whole tunnel. I also want it so that everything apart from the clones is Alpha. 

 

At the moment I have an environment object with fog on and a transparency material on it & then have a "Composition Tag" on the parent cloner with "Seen my transparency" unticked. When I do the render region it appears to work although when I actually render the video the whole tunnel depth is visible. 

 

Any suggestions as to why this doesn't work? Or does anyone have another way of creating this emerging clones effect....

Thanks 

 

 

Screenshot 2020-03-31 at 13.37.32.png

Share this post


Link to post

You could restrict visibility of clones with some effector (as child of camera object will unhide clones while camera moves forward)

Share this post


Link to post
  • Topic Author
  • Okay thanks will try that but why do you think the i was doing, appears to work in the render preview but when I render out my video it doesnt? 

    Share this post


    Link to post

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    Sign in to follow this  

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    ×
    ×
    • Create New...