Jump to content

Sign in to follow this  
davidtheduncan

Issue with UV Texture/Alpha Channel

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi everyone! First post here, so thanks in advance for your patience and your help 🙂

 

I'm having issues with a model that I am texturing using a UV Texture combined with a native material. The UV Texture contains an alpha channel so that the pink material shows up "underneath". The issue is that my textures appear to look fine in the Viewport, but when I render them they do not render correctly. 

 

Here is what I see in the Viewport:

image.thumb.png.f64afdca8d91c7aaa983656636b4d830.png

 

Here is what I see when I render:

880821266_image(1).thumb.png.9c9c42066a5bb555f85dc82ed7199da8.png

 

Here is a closer look at the portion where the UV is supposed to be showing. It has weird banding where the texture is supposed to show through. I'm not sure what's going on here...

883274044_image(2).thumb.png.90fb067a968d8991e580ec0fe1223f9d.png

 

I would really appreciate some help with this issue if someone thinks they know what's going on.

 

I'm on R17 Studio if that is relevant.

 

Thanks everyone!

-David

Edited by davidtheduncan
Typo

Share this post


Link to post

It looks like you have 2 models in the scene which are intersecting. But we need your scene file to be able to tell what is going wrong here for sure. Please upload it.

 

CBR

Share this post


Link to post
  • Topic Author
  • Hi, thanks for the response. Here is my scene file.

    Thanks!

    -David

     

    Flamingo.zip

    Share this post


    Link to post

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    Sign in to follow this  

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    ×
    ×
    • Create New...