Jump to content
Sign in to follow this  
poinc

AE -> C4D = No Animated Camera? Weird Frame Numbers?

Recommended Posts

Posted (edited)

Hello All,

 

I recently moved to a new computer (Mac) and I'm having trouble with a workflow I'd been using for years. It's the very basic "track the camera in After Effects, Export to C4D, add something to the scene, tada!" workflow. My problem is this: I do the 3D camera track in After Effects and it looks great! I bring it into C4D and there is NO ANIMATION of the camera I can see. It just sits there.

 

Also, I notice that the frame numbers in C4D are pretty wild- like instead of 0-500 I see something like 86,568 to whatever. It's nuts! I see this in Project Settings, too, not just the timeline.

 

I know I am missing something very, very simple... please help! I've had this with several scenes from AE-> C4D this week. 

 

I am on the LATEST C4D, Mac.

 

Thank you!

Edited by poinc
added detail

Share this post


Link to post
  • Topic Author
  • Author of the topic Posted (edited)

    Also, I do not get this issue when importing (instead of from AE) a Mocha Pro .FBX file. Just with the standard After Effects (Mac, latest version 17.1.1 build 34)

    Edited by poinc
    added info

    Share this post


    Link to post
  • Topic Author
  • Author of the topic Posted

    SOLVED, but not really. Here's what I did, please tell me if you'd do better:

     

    The data from AE was still IN the exported file. But it spit up wacko frame numbers. So I counted the actual frames in After Effects (62) and on Project Settings when I first open the C4D file in C4D I changed the MIN TIME to 1 and the MAX TIME to 62. Same with PREVIEW MIN TIME and PREVIEW MAX TIME. Now I see the animation.

     

    The BAD thing is, I get this weird bug on EVERY After Effects export that C4D opens. Didn't used to be like that. Any ideas?

    Share this post


    Link to post

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    Sign in to follow this  

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    ×
    ×
    • Create New...

    FORUMS INFO:

    Dear members, we are aware of few more bugs that are still present withing the theme.We just wanted to let you know that we are working to fix them as soon as possible.
     

    NEW MEMBERS:

    Please be aware that we are manually approving all new registrations, due to spam prevention. Please be patient in case you cannot login right away, we will approve you within 12h or less if we decide you are not potential spammer. 

     

    Thanks for understanding! :cowboypistol: