Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

paulselhi

R12 Dynamics

Recommended Posts

Ah, I hadn't come across that option. I still get an out of memory error. I'm only only on Windows 7 32 bit.

3DKiwi

Share this post


Link to post

I'll test it Paul

Share this post


Link to post

Not an issue at all, runs at normal speed as if I'd had nothing in the scene at all and hit the play button. You need to make sure your gfxcard drivers are up to date. My boss said he had to do it at home to be able to use more complex dynamics. After the driver update, it worked seamlessly.

Is there a reason you had them collapsed into a null as opposed to a cloner? We put them in a cloner, put a tag on it, and they all fell in the vase without issue, it did get a LITTLE slow at the end, but nothing even close to what you were saying.

I noticed they seemed to have fixed the settling issue with dynamics where once something was settling it would constantly jitter, that's a nice change. Furthermore, why are you quoting CPU usage? This is gfxcard work.

Share this post


Link to post
  • Topic Author
  • Author of the topic Posted

    Glad you got it working but i would be interested to hear how others get on. It may well be my graphics card but it is not gfx work it is 99% CPU with only 1% graphics rendering. If i bake the cache that is pure cpu and still takes and age to do each frame

    I tried it as a single capsule in a cloner and still had the issues that is why i made the clomer editable to test that way

    Sorry i don't mean to doubt your results ( but i have some trouble seeing it is a graphics issue, are you using all 2500 capsules ?), just maybe your interpretation, If MAXON have the dynamics running on a GPU then that is one mega new feature that they have told no one about

    Share this post


    Link to post

    Go to your preferences>OpenGL tab and change it to software instead of OpenGL and see if that makes a difference. If it does, it would have to be your card or drivers. Our processors probably aren't that much better than your own, if at all, so the major difference would be the gfx card and we're running Quadro fx5800. My boss runs an ATI 4850 at home and he had same issue till he updated drivers. It may not fix your problem, but it's a start at troubleshooting.

    And this is the demo we tested it on, our box doesn't come in till Thursday.

    Share this post


    Link to post
  • Topic Author
  • Author of the topic Posted

    There is no option to use software in the demo, just open gl on or off, which i assume is what you mean, I have the letest drivers for my card. Thing is if it is graphics related then baking should run with no problems yet i still get the issue. Could you FEDEX your card to me so i can test

    Share this post


    Link to post

    Haha, yea Paul I'll get right on that just make sure you get it back to me before Tuesday!

    Ok yea, turn it off, I accidentally looked at 11.5 when I said that. But yea even baking the dynamics can still give you issues if drivers aren't updated for OpenGL 3.1. Wasn't saying it would definitely fix your problem, just saying it fixed ours and hopefully would help with yours ;). Sorry it didn't and I hope you figure it out. When you do let us all know what it was so others can tackle that issue as well.

    By the way, when we baked the dynamics on your scene it had flawless playback. I'm really interested to know why you're having those probs.

    Share this post


    Link to post
  • Topic Author
  • Author of the topic Posted

    I may have found the issue, my scene scale in R11 is meters and when i open in R12 it is in metres but default R12 is cm. Setting the dynamics scale to 100 m really speeds it up though collision settings will need to be adjusted

    Share this post


    Link to post

    That's awesome that it may be a simple solution! I just don't understand how it worked fine in ours but not yours, we're using the same demo version as yourself.

    Share this post


    Link to post
  • Topic Author
  • Author of the topic Posted

    Yes a bit odd, the problem i am now having is when the jar fills instead of the pills simply flowing over there seems to be a build up of pressure inside the jar and they explode out. I can ease it by adjusting sim setiings but it is far more tricky than silverbullet which does a near perfect sim "out of the box" I will put a R12 render up soon

    Share this post


    Link to post
    Guest
    This topic is now closed to further replies.

    ×
    ×
    • Create New...

    IMPORTANT INFO:

    We are in the progress of finalising upgrade to Cafe 3.0. If you are experiencing issues, please change the default theme to Cafe 2.5 and thing’s should work again. We will notify everyone when we resolve all the issues.
     

    It would be also great if you could report any issue you might have on your side so we can fix them. :cowboypistol: