Jump to content

jackhorrocks

Cinema 4d r18 knife tool issues

Recommended Posts

When I try to use the knife tool in cinema, the knife does not snap to the verts that I am trying to cut from, it instead tries to cut a line from below or a position that is close but not exactly on the vert. I have not had this issue before and could do with figuring it out as soon as possible, thanks.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, there are a lot of problems with the R18 knife tools - that is just one of them. Also, knife tool doesn't work in the orthographic views in some circumstances, and sometimes when you press escape, the lines you have painstakingly cut just disappear. I really am quite disappointed about this - they have taken away a knife tool that worked fine and replaced it with another one that doesn't work properly. It is VERY frustrating. Same with Open Subdivision - claim it as a feature, then it doesn't work with UV's so is utterly useless.

Please report your problem to MAXON expressing the hope that they fix the basic tools in their flagship product as soon as possible. I have done the same.

CBR

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your input @Cerbera I actually came accross some issues as well on a scene. I could do a regular knife cut and it would always cut non visible polygons even though I have enabled "visible only". I coulnd't reproduce this on other scenes. But I might dig this one out and report it to MAXON as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/21/2016 at 11:54 AM, Robididan said:

Thanks for your input @Cerbera I actually came accross some issues as well on a scene. I could do a regular knife cut and it would always cut non visible polygons even though I have enabled "visible only". I coulnd't reproduce this on other scenes. But I might dig this one out and report it to MAXON as well.

I have similar problem with line cut tool. It cutting thru geometry even though I have visible only checked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just update to 18.57 where it is now fixed. I have not had a single re-occurrence of the problem since I did that.

 

CBR

Share this post


Link to post
Share on other sites

still doesn't work, latest version.

this is bonkers.

 

mlon

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, mlon said:

still doesn't work, latest version.

Can you demonstrate that in a video, because there hasn't been a single complaint (other than yours) that line cut isn't fixed in 18.57.

 

CBR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

YOUTUBE CHANNEL:

ABOUT US:

C4D Cafe is the largest CINEMA 4D community. We provide facilities for discussion, showcasing and learning our favorite software :) Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and much more. If you need to find solution to your problem or otherwise ask for help, Cafe is the right place.
×
×
  • Create New...