Jump to content

vstyler

Regular Member
  • Content Count

    209
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vstyler

  1. Just the type of advice I was looking for.. well written, to the point and effective. My thanks, this helped me a lot ras. Sage,
  2. very helpful mate, unfortunately, if i try to even do a couple of operations within volume builder my project screeches to a halt.
  3. Ill preface by saying I am running Win 10 X64, i7-6700k CPU with a GTX 960 GPU and 32GB of DDR4 Ram So, I have attached the simplest of C4D Projects... two cubes, one subtracted from the other inside a volume builder and volume mesher. Two concerns... even on my PC which i think is fairly capable and modern... JUST doing a two object operation with volumes makes moving the inner subtracted cube move very slowly in the viewport, if i add another or two.. I start getting wireframes in the viewport and the cubes are almost impossible to move without slowing to a stop. What good are volumes, if just subtracting a cube or two from another makes the project almost unusable?.. How could I possibly do any kind of job using volumes as a workflow if even in THE most simple example the project becomes so slow I cant even work on it. Second question... I added two different materials to the two cubes in the scene... neither of which are being applied to the specific cubes.. How do u apply materials to different objects inside the volume? Id love for someone to make me see what I'm doing wrong here... as I love the concept of volumes but apparently, as far as I can see I may need a Supercomputer to use them. TIA ! Builder.zip
  4. Wow... well, this is going to take some getting my head around but..it works and in the end, thats what i needed... Thank you so much for taking the time to explain it and providing a working example, very much appreciated.
  5. Thanks, I downloaded the project, but have no idea how to use it... the only parameter that appears to do something is Effector strength and it is only removing the last five spheres.. I need spheres to be added 1 by 1 along the arc.. without the spheres moving. I reckon Im missing something w\ regards to your method, Im not at all familiar with expresso or formula.
  6. Forgot the mention... behind the first set of spheres would be a static darker set.. The top cloner set i want to move as meter intensity is raised.. so 1,2 3,4 etc around the arc as sound is turned up in the plugin and the led meter increases... I want the top cloned spheres to line up over the bottom layer as the number of clones is changed. Simply.. i want to learn how to add cloner spheres in a circular cloner, as right now when i add the, the spheres are subdivided in distance and the spheres move.
  7. ok, so, Im working on a LED meter for an audio plugin.... I am trying to find out how to increase the number of 'bulbs"\Spheres so that it appears that the meter bulbs are insreasing in intensity as each one lights up.... I would do this by just adding brighter coloes and a glow to each one as the meter increases.. So.. my problem is.. when i increase of decrease the number of clones spheres, as the number is decreased, the number of shperes also increase space between them.. What I ideally want is a way to have the spheres to decrease\increase but also stay in SAME place as I do that... so that the meter 'bulbs' do not move as I increase\decrease the number of spheres in the cloner. If anyone can help, I would appreciate it I have attached a small example .c4d. Meter.c4d
  8. Lifesaver.. Thankyou so much Vozzz. R20 for President!!
  9. Perhaps Im overlooking the very obvious but can someone please let me in on how to get objects built inside the volume builder to show up as renders in the picture viewer in using this new system in R20? All i get is a black screen. TIA and much gratitude!
  10. Both issues fixed... You guys are totally THE best. Thank you.!
  11. okie doke, ill give it a shot... and by the way, I use the latesst firefox, only add on is AdBlock plus.
  12. couple of quickies.. Is there a simple way to lighten up the viewport views without affecting the rendered scene, Im finding that altho my Octane scenes are bright, a lot of times I cant see much in the viewports as it is too dark. Secondly.. The forum keeps asking me to disable Ad Blocker... altho I have already done so... any ideas? TIA! and Cheers!
  13. Good grief, I seriously should start simplifying my search terminology when googling. I used.. "transparent alpha background octane c4d" and that link didnt come up at all. Works... perfectly. Much love ! Thank you, seems I can always count on you.
  14. I'm sure it's something simple im missing, but could someone tell me if there is a quick way to achieve a transparent background behind a simple cube. In C4D its very simple, just check the Alpha box in SAVE settings and voila, done... When using octane, i just cannot seem to figure it out. Thanks y'all and Happy New year!
  15. Just realized that Jeff had given this solution in text above.. It scared me off to be honest, bu i ended up finding the video I posted of the same thing and it made it much less intimidating to accomplish.. Thanks jeff!
  16. Bump for the night owls! How anyone lives without C4D thumbnails I have no idea !
  17. Update... found an easier and FREE way to generate thumbmails of C4D files in windows explorer. Booyah! https://www.cineversity.com/vidplaytut/add_custom_thumbnail_images_to_your_c4d_files
  18. OK, check this out... I made Windows themes for years and the preferred format was TGA, I used the plugin ThumbplugTGA which displayed TGA thumbs in Windows explorer. It can be found at http://games.greggman.com/game/tga_thumbnails_for_windows/ and\OR... I also installed Mystic Thumbs, which handles an assortment of formats.. it can be found at http://mysticcoder.net/mysticthumbs.html Heres the thing, I could have sworn i had tried both before without success... but i just did a reformat, installed both.. and now ive got my valued C4D thumbnails back! Just dont actually know which one it was that did the trick. SO.... if anyone wants to give it a try.... feel free.. worked for me ! let me know your results !
  19. Anyone figured out how to get C4D project thumbnails working in explorer in Windows 10 yet.. ? I had them showing in WIn 7, can't remember how, but I did.. but I cant get thumbs in Windows 10. Thanks !
  20. How would i add the numbers 0-10 to a radial cloner, doesnt it just clone one... 'thing'? Im using a radial cloner for the inncrements\lines, but i dont know how to use it to add different numbers...
  21. Hi folks, Perhaps someone could enlighten me.. Scenario: As shown in image i need to add numerical values around knobs on an audio user interface... I have the outer lines, the lines\increments around the black knobs made with a thin rectangle\cube inside a cloner object.. no problem Can someone explain to me how to add 0-10 numbers\motexts to each knob, aligning them perfectly with the lines around the outside of each knob? Is there even a way.. or. will i need to place each value \ number into the scene by hand, one at a time. Thank you to anyone willing to spend the time to help me with this!
  • BLOGS / NEWS & SPECIAL ANNOUNCEMENTS

About Us

C4D Cafe is the largest Cinema 4D community. We provide facilities for discussion, showcasing and learning our favourite software.
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, watch tutorials directly from our video gallery,  get your own private messenger, post and upload images, manage your profile and much more. If you need to find solution to your problem or otherwise ask for help, C4D Cafe is the right place to be for learning 3D.  :cowboypistol:

×
×
  • Create New...