Jump to content

rafidola

Regular Member
  • Content Count

    75
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rafidola

  1. Hello! I will explain what I'm trying to achieve. I have a 3D model of a cup. I want a 9 seconds animation (30fps each second). The first 3 seconds I want the cup to be fractured in 18 pieces, for example, laying on a floor. On the 4th second I want the parts to go up in the air and start linking together and around the 7th second I want the parts completely linked. While they are getting linked I want the cracks of the cup to start glowing(animating the texture from a black texture to a golden one) and even light streaks to appear if it's possible. I did some unsuccessful experiments with Thrausi and Nitroblast. I have no idea how to make this. Can anyone explain? This should be achievable with Voroi Fracture but I don't know how. When I fracture my 3D model and click play it just explodes. I will put a video I found where a guy makes the effect I want at 0:40 seconds with voroi fracture at
  2. Aye. There were these damn overlapping points. I deleted them and now it's fine. I should've checked before I made this post. >.< Anyway, thank you for the support Cerb :)
  3. Hello. It's probably something simple but I have a single spline and there's a circular shape inside that spline which I expected to be subtracted when I extruded it but it didn't get subtracted.
  4. How do I make a spline editable since "Make Editable" is greyed out? That's what I needed. How did you fix it?
  5. Here is a link to the ai file. The splines are connected. I haven't tried to export into separate splines. http://www.mediafire.com/file/1iye2rmy99hyp7g/Circular Shape Test - V8 [Converted].ai
  6. Hello. I have made a spline and I'm trying to extrude it but it gets messed up. I exported the drawing from Illustrator as .ai file(V8) and then imported it in C4D. I want it to look the same way as it does in Illustrator but I want it to be 3D. It looks alright before I put it in the "Extrude".
  7. This is exactly what I needed! Also, thanks for the information of bug fixes for the 19.053 version from my last thread. I'm going to update soon. Damn. I don't know how to repay for all your help. You are pure gold for this forum.
  8. No problem. When I click CStO I get the exact same result as when I use the bevel tool. This is what I'm trying to avoid because then I have to use Loop Selection tool on every loop created from the subdivisions of the bevel. It's not a problem but I'm trying to figure out a way to have the bevel with the same texture as the side and top big polygons without having to spam loop selection. I didn't understand that "put it under a Connect" part, though :( , so I haven't tried it.
  9. I updated the comment. I'm sorry I didn't answer your question the first time. I was trying to figure out what is CStO.
  10. I'm trying to make a 3D model for the plug-in Element 3D in After Effects and do an animation inside of After Effects. In order to apply textures to different parts of your model inside of Element 3D you have to export the model from cinema 4d with applied textures to these specific parts. If I use the normal bevel tool then I have to select individually every polygon so it's going to take a lot more time this way. What is CStO?
  11. Aye. I thought that there was an extra point only at the bottom. I didn't see that there was another one at the top. I removed the top point also and it's all good now. Thank you all for your help! I have another question. When I select the polygons, which have bevel applied to them, and put a texture the bevel doesn't get the texture. How do I make the bevel get textured as well?
  12. I welded the points and then connected the edges on top but still doesn't work correctly. This is what I get.
  13. http://www.mediafire.com/file/jf6kw8fn60xt15u/Bevel Question.c4d here it is
  14. I don't understand. :( What do you mean I have to run the loops all the way to the center and I think I don't have stray points.
  15. Hello. I have set a selection for a few edges and then I have made a "Bevel" to be the child of the mesh. Then, I put the selection tag in the selection tab of the Bevel but I get some annoying deformation. How do I avoid it?
  16. I got it changed. Thanks again :)
  17. You guys are awesome. Thanks for the help. I've got another dumb question. I spent like 15-20 minutes trying to find where's the option to change my C4D version on the forum but I don't see it. Where do I click to change it?
  18. Hello. I am working on creating a pyramid model and i want to have cubes at the edges of the base. I have a cube in a cloner(linear mode) This cloner makes copies of the cube from bottom to top for every edge and then I have put the cloner in another cloner(radial mode) so I get the cubes on the other 3 sides. The problem is that I can't make the cube rotate with 45 degrees. I made a drawing in Photoshop to show you what I am trying to achieve.
  19. Hello. I'm planning on buying a new machine. What do you think? I came across an interesting offer. I can get a desktop computer with 2 x 8 cores Xeon E5-2670 CPUS, NVIDIA Quadro K5000, 48 gigs of ram, 250 SSD, 750 Hard drive for 1300 euro. It's second-hand. I use mainly Element 3D, Trapcode's Plug-Ins (Particular,Shine ...) in After Effects. Also, I use Cinema 4D, Illustrator, Photoshop. I need a machine that can render very heavy projects inside of After Effects. I've never used Xeon and Quadro so I'm not sure. I've seen people complaining because of the Quadro k5000 that it's not what they have expected. The GPU is very important for me. When I currently render I've set AE to use the GPU (GTX 950M) and when I look at my task manager the GPU is being used at 100% while the CPU is at 10%-30%. I've seen people saying that the GPU is not important for the render but the CPU is what should be looked at. Because of my experience I don't think so.
  20. I'm very bad with this program at the moment :D
  21. I need it with more radius. Here's the project file. I attach another photo from where I think the problem comes. http://www.mediafire.com/file/o91a3faahaevuvt/Pyramid+Modelling.c4d
  22. Hello. When I make a bevel it's messed up on some parts. How do I fix it?
  23. Cerbera, thank you! It worked! You're the best!
  24. Hello As you can see in the image I have a logo and I want it centered to the cube. Their axises are both set to 0 coordinates but the logo is not in the middle like the cube. The logo is stretching to the left but i want to make it to be exactly in the middle of the cube.

YOUTUBE CHANNEL:

ABOUT US:

C4D Cafe is the largest CINEMA 4D community. We provide facilities for discussion, showcasing and learning our favorite software :) Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and much more. If you need to find solution to your problem or otherwise ask for help, Cafe is the right place.
×
×
  • Create New...